انا مش حقعدالت واعجن كتيير
دى تجربتى الشخصية
فى عمل كحك العيد
اولا مكيال سمن
مكيالين دقيق
نقول المكيال كيلو يعنى كيلو مسلى
و2 كيلو دقيق منخول
خميرة بيرة بحجم عين الجمل اوحجم بيضة كبيرة
كل ده معروف اللى جاى هو الاهم
الماء وكميته
لو عاوزة كعك ناعم يبقى كمية الماء لاتزيد عن ثلث فنجان ماء دافى وويذاب فيه ذرة ملح ويضاف الى الخميرة البيرة بعد ان تدعك فى معلقة ضغيرة من السكر الخشن وتتركهم ربع ساعة لتخمر وتترفع
الطريقة
نقدح السمن
وطريقة قدح السمن لازم تكون صحيحة حتى لاحترق
يعنى لما تبداء فى الغليان
اه نسيت لابد من وضع السمن فى حلة كبيرة ونبداء فى القدح
وبعد كده نضيف الدقيق المنخول والمضاف اليه معلقة سمسم
ونقعد نقلب بالمقصوصة لغاية
لما السمن والدقيق يمتزجوا جيدا
وكمان تهداء درجة حرارتهما حتى تصل الى دمعة العين
نقعد نبث فى الكعك براحة اليدين علشان يمتزج الخليط جيدا
بعد كده نضيف الخميرة الممزوجة بالماء
ونكور الكعكة بحيث لايزيد حجمها عن حجم البيضة الكبيرة علشان تستوى جيدا
ونحشوها بالعجمية
مقادير العجميه :
2 ملعقة كبيرة سمن
2 ملعقة كبيرة دقيق منخول
1 ملعقة كبيرة سمسم منقى
2 ملعقة صغيرة رائحة الكعك
1 كوب عسل ابيض
2 ملعقة كبيرة جوز مفروم خشناً