mazekawe
اهلا ومرحبا بكم فى منتدى مزيكاوى ونرجو من سيادتك التسجيل والاشتراك معانا مع تحيات أحمد الجوهرى
mazekawe
اهلا ومرحبا بكم فى منتدى مزيكاوى ونرجو من سيادتك التسجيل والاشتراك معانا مع تحيات أحمد الجوهرى
mazekawe
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

mazekawe

من كفر الدوار........... للعالم كله مع تحيات أحمد الجوهرى
 
الرئيسيةالبوابة**أحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اسرار عمل كعك العيد

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
elrayes
Admin
elrayes


عدد المساهمات : 643
القوة : 1777
تاريخ التسجيل : 08/04/2010

اسرار عمل كعك العيد  Empty
مُساهمةموضوع: اسرار عمل كعك العيد    اسرار عمل كعك العيد  Emptyالجمعة ديسمبر 10, 2010 6:08 pm

انا مش حقعدالت واعجن كتيير
دى تجربتى الشخصية
فى عمل كحك العيد
اولا مكيال سمن
مكيالين دقيق
نقول المكيال كيلو يعنى كيلو مسلى
و2 كيلو دقيق منخول
خميرة بيرة بحجم عين الجمل اوحجم بيضة كبيرة
كل ده معروف اللى جاى هو الاهم
الماء وكميته
لو عاوزة كعك ناعم يبقى كمية الماء لاتزيد عن ثلث فنجان ماء دافى وويذاب فيه ذرة ملح ويضاف الى الخميرة البيرة بعد ان تدعك فى معلقة ضغيرة من السكر الخشن وتتركهم ربع ساعة لتخمر وتترفع
الطريقة
نقدح السمن
وطريقة قدح السمن لازم تكون صحيحة حتى لاحترق
يعنى لما تبداء فى الغليان
اه نسيت لابد من وضع السمن فى حلة كبيرة ونبداء فى القدح
وبعد كده نضيف الدقيق المنخول والمضاف اليه معلقة سمسم
ونقعد نقلب بالمقصوصة لغاية
لما السمن والدقيق يمتزجوا جيدا
وكمان تهداء درجة حرارتهما حتى تصل الى دمعة العين
نقعد نبث فى الكعك براحة اليدين علشان يمتزج الخليط جيدا
بعد كده نضيف الخميرة الممزوجة بالماء
ونكور الكعكة بحيث لايزيد حجمها عن حجم البيضة الكبيرة علشان تستوى جيدا
ونحشوها بالعجمية
مقادير العجميه :
2 ملعقة كبيرة سمن
2 ملعقة كبيرة دقيق منخول
1 ملعقة كبيرة سمسم منقى
2 ملعقة صغيرة رائحة الكعك
1 كوب عسل ابيض
2 ملعقة كبيرة جوز مفروم خشناً
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mazekawe.yoo7.com
 
اسرار عمل كعك العيد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تحميل فيلم العيد إبن القنصل بجودة TS عالية الجودة
» تحميل فيلم العيد إبن القنصل بجودة TS عالية الجودة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
mazekawe :: قسم المرأة :: مطبخ مزيكاوى-
انتقل الى: